Nieuwe vanaf 16 april: healthy foodbar HOLA!

EAT. PURE. LOVE VANAF 16 APRIL

HOLA is een healthy foodbar in Dok Noord 7 - Gent met een groot hart voor huisgemaakte producten en heerlijk gezonde gerechten.
Op zoek naar een lekker ontbijt, een gezonde lunch of toch een guilty(free) pleasure? Dan vind je bij Hola zeker je ‘goesting’: salades, belegde boterhammen, quiche, soep maar ook huisgemaakte Hola Granola, gezonde snacks en taart.
Als volwaardige maaltijd of als snelle hap. Om van te genieten bij Hola, maar evengoed om mee te nemen.

Beleef de HOLA-experience in onze foodbar of bestel je take-away nu online – je bestelling kan je oppikken in de take-away corner of ook laten leveren.SUMMER COLONY: opening zomerbar Dok Noord

Vrijdag 6 en zaterdag 7 april vieren we de eerste warme zon met de opening van Summer Colony: een nieuwe zomerbar op ons binnenplein. Strand, petanque, cocktails en ligstoelen inclusief! Open van 12u - 21u.Gewijzigde verkeerssituatie [4 - 13 april]

Boodschap van mobiliteitsnut: vanaf woensdag 4 tot en met vrijdag 13 april vinden er onderhoudswerken plaats in regio Dampoort - Stapelplein - Dok Noord. In die periode kan je onze parking inrijden via de Sassevaartstraat. Uitrijden vormt nergens een probleem.

Alle informatie vind je via volgende link:
http://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-r40-en-dampoort-gentKleur jouw paasvakantie in op Dok Noord!

1 - Pik onze kleurplaten op bij één van de deelnemende winkels
2 - Kleur ze in
3 - Toon ze vol trots aan de verkoper/verkoopster
4 - Ontvang een gratis zakje paaseitjes aangeboden door AD Delhaize Dok Noord

Deelnemende winkels: Growing Steps, Apotheek Dok Noord, Go Sport, Velektro Fietsen, Illie Mangaro, Paradisio,Crossfit Cargo, Kids&Play, GIKS Mode, Apotheek Dok Noord en Standaard Boekhandel
Deze actie loop van 31 maart tot en met 14 april.
Op = Op.Nieuw: elektrische fietsenwinkel Velektro!

Erkan van fietsenwinkel Velektro is een trotse Limburger die zijn hart verloren heeft in Gent. Samen met zijn broer Erdal besloot hij om zijn passie te volgen: elektrische fietsen. Na een succesvolle zaak in (het verre) Lommel, kriebelde het om uit te breiden. Fietsstad Gent was daarvoor een meer dan logische keuze!Afscheid van RAW Salad Company

Met pijn in het hart - en de maag - nemen we deze week afscheid van RAW Salad Company Gent. Nog tot en met vrijdag kan je er watertandend een (laatste) salade, soep, juice, sandwich, ontbijtyoghurt of andere favoriet bestellen. Wie de zaak overneemt, ontdek je zeer binnenkort!Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Peggy van Fit.

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Peggy, zaakvoerster van Fit!

Hoe is jouw verhaal met Fit begonnen?
“Ik zag dat de volledig fitnesswereld werd overgenomen door onpersoonlijke budgetketens. Er was geen één club meer waar ik nog zou willen lesgeven, dus heb ik hem zelf opgericht. Een beetje uit principe: lichaamsbeweging moet je goed begeleiden, door ervaren lesgevers.

Op een avond nodigde ik alle toplesgevers die ik kende uit. Ik schotelde het concept voor, en iedereen was enthousiast: ze zijn er allemaal ingestapt. We zijn nu anderhalf jaar bezig en hebben ondertussen al een stevige fanbase opgebouwd. De markt was duidelijk klaar voor Fit.”

Wat is jouw rol binnen Fit?
“Ik bedacht het concept van A tot Z. Ik ben zelf een ervaren lesgever en sta dus veel vooraan. Ook de communicatie en administratie van de club neem ik voor mijn rekening. Kortom: ik doe eigenlijk alles.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?
“Ik weet niet of een vrouw sowieso een betere ondernemer is, maar van mezelf merk ik wel dat ik Fit run zoals een goed lopend huishouden. Alles is netjes en gezellig, alles is in orde, de boekhouding is up to date. Ik neem ook de tijd om te luisteren naar de adviezen van mijn ervaren lesgevers. Vrouwen kunnen goed luisteren, niet?”

Naar wie kijk je op als ondernemer en waarom?
“Daar moeten we niet ver gaan zoeken. Dolly van Yoga On Call (ook hier op Dok Noord) doet met yogalessen wat ik wil doen met groepslessen in onze club: de beste lesgevers en de beste sessies in een mooi gezellig kader!”

Is Gent een vrouwenstad?
“Ik denk het niet… Gent is van iedereen!”Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Vanessa van Wenneker.be

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Vanessa , Managing Director van Wenneker.be!

Hoe is jouw verhaal met Wenneker.be gestart?
“Ik was mee de ‘architect’ van productiehuis Wenneker.be, dat drie jaar geleden werd opgericht in België. Naast de high-end audiovisuele producties (onze core business), had ik een heel duidelijke visie die inspeelde op de veranderingen in de reclamewereld: de vraag naar content. Met Wenneker.be was ik één van de eerste die in België kon inspelen op die stijgende vraag en dat was een schot in de roos.”

“We maakten als jong productiehuis een vliegende start en konden al snel prijzen in de reclamesector in de wacht slepen, met als ultieme bekroning een Bronzen Leeuw op het reclamefestival in Cannes.
Bij Wenneker.be kan ik echt ondernemen, en samen met mijn zakelijke partner Cris, zijn we op drie jaar tijd uitgegroeid van een kleine unit naar een productiehuis met tien vaste medewerkers.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?
“Ik vind het nogal een sterke claim om ‘beter’ te zeggen (en die bescheidenheid is ook weer typisch vrouwelijk). Vrouwen ondernemen anders. Social skills bij vrouwelijke ondernemers zijn een sterkte omdat vrouwen vaak minder eigen-ego gedreven zijn en meer aan teams denken, waarbij iedereen on-board is. Je krijgt sneller een werkcultuur waar meer verschillende profielen aan bod komen (in tegenstelling tot het typische copy-paste- meer van hetzelfde type-verhaal) wat in de creatieve sector heel veel frisse combinaties geeft.”

“Vrouwen zijn iets minder geneigd om risico’s te nemen waardoor ze op lange termijn werken in plaats van alleen maar op korte termijn willen scoren. En dat geeft vertrouwen bij klanten, leveranciers én personeel. Een duidelijker kompas. Vrouwen durven ook hun intuïtie met business skills te combineren, waardoor ze sneller trends voelen en erop inspelen.”

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?
“Ik heb het geluk dat één van mijn inspiratiebronnen ook mijn coach is. Liesbeth Dillen was de eerste vrouw in het directiecomité van IKEA België. Na een jarenlange carrière als topvrouw bij het bedrijf heeft ze besloten om haar ervaring te gebruiken om andere vrouwen aan de top te helpen en dit doet ze met haar eigen consultant project SHE works with wo-men. Wat Liesbeth tegen me zegt, vind ik puur en mooi: “your strength is to get the best out of my strengths.”

Is Gent een vrouwenstad?
“Ik zie Gent als een vrouwenstad! Er zijn heel veel jonge en vrouwelijke ondernemers, Gent is ook een studentenstad en de meeste universiteitsstudenten zijn vrouwen. En wat de Gentse culturele sector betreft, zijn ook daar heel veel vrouwen actief.”Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Elisa van Lockdown

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Elisa , oprichtster en zaakvoerster van Lockdown!

Hoe is jouw verhaal met Lockdown begonnen?

“Tijdens een Erasmus in Boedapest, nu 4 jaar geleden, ontdekte ik dat Escape Room Games daar enorm populair waren. Ik en mijn vriend vonden het ontzettend leuk. Terug in België, speelden we de eerste Escape Room Game in België (in Ieper). Na een gesprek met de makers over de creatie van zo’n game, begon het bij ons te dagen dat dit een leuk project zou zijn om zelf op te zetten. Enkele jaren later kwam mijn vriend na een saaie werkdag thuis met volle overtuiging: waarom doen we het gewoon niet? We verzamelden wat vrienden en begonnen eraan. Het succes van onze eerste Escape Room is zo groot dat we binnenkort een tweede spel openen.”

Wat is jouw rol binnen het Lockdown team?

“Als oprichter en zaakvoerder zijn er altijd een heleboel taken. Ik neem de marketing voor mijn rekening. Daarnaast hebben we een team van vijf personen om samen aan de rest van de taken te werken: het bedenken en maken van onze games, net als het ontvangen van onze klanten (ook ‘s avonds en in het weekend). En dan zijn er natuurlijk nog andere operationele taken, zoals de administratie, die door het team opgevangen worden.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

“Ik geloof niet dat mannen of vrouwen betere ondernemers zijn. We verwachten andere dingen van vrouwen en mannen en hebben andere hindernissen en voordelen. Bij vrouwelijke ondernemers zie ik zowel obstakels die door anderen als zichzelf opgelegd worden. Zo is er een stereotiep beeld van de mannelijke ondernemer en zijn vrouwen in dezelfde posities ‘harde tantes’, maar tegelijkertijd gaan vrouwen ook vaak zichzelf onderschatten door dat beeld. Ik denk dan ook dat we op beide vlakken moeten werken als we vrouwelijk ondernemerschap willen stimuleren: de struikelblokken van structurele discriminatie opruimen, de vooroordelen uit de wereld helpen en de stereotypes doorbreken. Maar ik ben wel positief over de toekomst, ik zal mij er alvast niet laten door tegenhouden.”

Naar wie kijk je op als ondernemer en waarom?

“Ik volg veel vrouwelijke ondernemers via blogs en sociale media en vind het heel fijn om een inkijk te krijgen in hoe andere ondernemers het allemaal klaarspelen. In België kijk ik op naar straffe ondernemers zoals Véronique Leysen, Lien De Pau en Eline De Munck. Hun visie, passie en hoe ze zichzelf en hun bedrijf positioneren, vind ik inspirerend.”

Is Gent een vrouwenstad?

“Ik weet niet juist wanneer je voldoet als stad aan de benaming “vrouwenstad”. In Gent zijn er alvast veel inspirerende vrouwen. Jammer genoeg zijn klassieke obstakels zoals street harrassment ook nog een dagelijkse realiteit voor veel vrouwen. Daar kan de stad zeker ook iets aan doen. Anderzijds vind ik Gent een heel bruisende stad waar het goed vertoeven is voor ondernemers.”Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Sanny van Growing Steps

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Sanny , oprichtster en zaakvoerster van Growing steps!

Hoe is jouw verhaal met Growing steps begonnen?

"Ik voelde zelf al lang de drang om een zelfstandige activiteit uit te voeren. Dat is mede te danken aan mijn culturele achtergrond, waarbij ondernemen en handel drijven eigenlijk met de pap worden meegegeven. Door mijn persoonlijke goesting om een eigen zaak te leiden heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en werd 'Growing Steps' boven het doopvont gehouden."

"Het idee om kinderschoenen te verkopen komt voort uit mijn eigen ervaringen met mijn twee kinderen, Lyna en Erla. Je wil besparen op kledij en daarvoor zijn er veel alternatieven en low-cost shops. Maar schoenen maken een heel groot verschil, vooral wanneer ze beginnen te stappen: goede kinderschoenen zijn onontbeerlijk voor jonge, groeiende kinderen. Mijn eigen zoektocht naar degelijke en toch betaalbare kinderschoenen heeft meermaals mijn hoofd op hol gebracht."

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

"Vrouwen zijn betere ondernemers dankzij hun creativiteit, hun gevoel voor organisatie of hun zin voor initiatief, zonder hun veelzijdigheid te vergeten."

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?

"Veel vrouwen inspireren me niet alleen door hun successen als ondernemer, maar ook door hun moed om verschillende problemen aan te pakken, waaronder 'vechten voor de rechten van vrouwen', zoals Simone de Beauvoir, Oprah Winfrey, Meghan Markle, ..."

Is Gent een vrouwenstad?

"Ik denk dat de stad Gent goed is in het respecteren van vrouwenrechten, maar zoals overal ter wereld, is er zeker nog ruimte voor verbetering."Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Eva (en Helena) van Apotheek Dok Noord

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Eva (en Helena) ,bezielsters van Apotheek Dok Noord!

Hoe is jullie verhaal met Apotheek Dok Noord begonnen?

“Helena en ik waren collega’s in dezelfde apotheek en kwamen te goed overeen om daar niks mee te doen. De rest is een aaneenschakeling van opportuniteiten en teamwork, maar vooral ook van niet te veel na te denken en te durven springen. Ondernemen als vriendinnen lijkt niet evident maar wij vullen elkaar professioneel en emotioneel op heel veel vlakken perfect aan. Wij hebben al zoveel van elkaar geleerd; dat maakt ons een sterke match.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

“Wij vrouwen kunnen over het algemeen goed plannen en structuur aanbrengen. Wij hebben meer oog voor detail en zijn ook vaak meer empathisch, wat in ons beroep noodzakelijk is.”

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?

“Dominique Bastin, zaakvoerder van Rainpharma. Hij is ook helemaal van nul begonnen met de nodige ups en downs. Door vast te houden aan zijn visie heeft hij van zijn merk Rainpharma een gevestigde waarde gemaakt.”

Is Gent een vrouwenstad?

“Zeker! Maar Gent is van iedereen.”Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Lisbeth (en Sarah) van V-BOX

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Lisbeth (en Sarah), oprichters en chef-koks van V-BOX!

Hoe is jullie verhaal met V-BOX gestart?

“Toen mijn collega Sarah terugkwam van haar wereldreis en met het idee speelde om een lunchzaak te starten, zijn we hier samen direct mee aan de slag gegaan. V-BOX is ontstaan uit de samensmelting van onze persoonlijke interesses: enerzijds het veganisme en anderzijds het internationale fenomeen ‘streetfood’. Dat resulteerde in een menukaart van kleurrijke gerechten van over de hele wereld, allemaal 100% plantaardig.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

“Ik vind een vrouw niet per se een betere ondernemer dan een man, maar geloof wel dat vrouwelijke ondernemers andere accenten kunnen leggen en meer gevoelsmatige keuzes maken.”

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?

“Mijn papa heeft zelf een onderneming gestart die heel klein begonnen is, maar ondertussen, in zijn niche, is gegroeid tot een echt kwaliteitslabel. Hij doet alles met passie en heeft mij laten zien dat je ver kan geraken als je ergens in gelooft.”

Is Gent een vrouwenstad?

“Ik denk niet in man - vrouw - termen, ik vind Gent wel een stad waar iedereen gelijk is aan elkaar en zichzelf mag zijn. Dit is een van de redenen waar ik mij in Gent zo thuis voel.”