Pop-up bar 'Winter Colony' opent zijn deuren!

Onze traditionele winterbar opent zijn deuren gedurende heel de maand december! Geniet op het binnenplein van Dok Noord van een gratis gluhwein op ons terras
Op het menu: heerlijke oesters, onze befaamde huisdip met taco's,kaasfondue en heerlijke soep.Druk hier voor meer kerst!

De gezelligste kerstboom en pop-up winterbar 'Winter Colony' zijn geland op het binnenplein van Dok Noord. Nu is het aan jou! Jij bepaalt hoeveel 'Meer Kerst' er binnenkomt...

ACTIE!

1 ► Druk op de knop

Voor de boom staat we een rode knop. Wie zich aan een duwtje waagt, start de uiterst spannende aftelklok naar zijn all time favorite christmas songs. Aanrader!

2 ► Kies jouw kerstbal voor het goede doel

Koop één van de schitterende genummerde kerstballen en maak kans op een waardevolle prijs! Nog straffer: voor een kleine drie euro steun je er het goede doel Vzw HCA Oost-Vlaanderen mee.

3 ► Zorgeloos kerstshoppen

Op 17, 20, 23 en 27 december voorzien we van 10u-18u een sfeervolle tent waar de kleinsten - en al iets groteren - zich van hun meest creatieve kant kunnen laten zien.

4 ► Opwarmen bij Winter Colony

Genieten van een gluhwein, streekbier, tapas of yakitori op de BBQ en het goede doel steunen kan wekelijks van woensdag tot en met zaterdag. Happy hour voor happy people is er elke donderdag van vijf tot zes.

Ohja: hou deze evenementenpagina in de gaten voor meer info!Sinterklaas komt naar Go Sport Gent

Heb jij jouw tekening al binnengebracht? Of is je verlanglijstje al opgestuurd per post?

Neen? Dan zou ik daar maar snel werk van maken als ik jou was!

**Zaterdag 25 november 2017 **komt Sinterklaas naar Gent. Hij zal kijken of al die kindjes die hem een briefje of tekening stuurden, wel braaf zijn.

Mis deze zeker niet!

Je kan hem ontmoeten** tussen 14u en 17u**. Kom je?

Team Go Sport GentDok Noordpool op zaterdag 25 november 2017

Wij verwachten jullie wintertneuzen in dok noord.

In het hartje van doknoord gaat zaterdag, 25 november éénmalig de zotste winterbar van Gent open. Nu kunnen wij ons best doen om een reden te geven waarom, maar de waarheid is echter dat er geen reden nodig is om mensen bij elkaar te brengen voor een gezellig hapje en drankje(s).

Of toch wel? Het is bijna kerstmis...?

Op het binnenplein trekken we zaterdag 25 november alle registers open en toveren we alles om in een gezellige plek waar je kan genieten van Glühwein, Chocomelk (met Amaretto natuurlijk), Gin tonics, bier en veel meer.

Santa himself heeft ook zijn officiële DJ JEAN SANTA helemaal van lapland naar hier gestuurd om jullie te voorzien van de nodige muziek en jullie zo helemaal in winterse sferen te brengen.

Praktische Info:
- Gratis inkom
- Ondergrondse parking voorzien op de site (Don't drink and drive)
- Laat je vrienden weten dat je plaats houdt voor hen via onze facebookpaginaMoeder en zoon werken als topteam samen op Dok Noord

Elke dag samenwerken met je moeder. Zou jij dat kunnen?

Louis bewijst dat samenwerken met je ouder fun kan zijn. Samen met zijn moeder Dominique zijn zij het ❤️ en de ziel de uitbaters van AD Delhaize Dok Noord.

Schoon toch?!The Distinguished Gentleman's Ride op Dok Noord

Doe zondag 24 september 2017 je das om, stijl je snor, pers je tweedjas en kom fier rechtop zittend op je vintage klassieke en stijlvolle motorfiets naar Dok Noord. Wees gerust, je zal er niet alleen zijn!

Ghent Motor Events vzw heeft ervoor gezorgd dat je op zondag 24 september kan deel uitmaken van een internationaal gebeuren: The Distinguished Gentleman's Ride.

De watte?

Deze wereldwijde organisatie wil op deze manier geld en bewustzijn voor de gezondheid van mannen verwerven, met name prostaatkanker onderzoek en zelfmoordpreventie.

Het is Mark Hawwa uit Sydney, Australië die komaf wilde maken met het negatieve beeld van stereotype mannen op motorfietsen. Zijn eerste themarit in 2012 was geïnspireerd op een foto van Mad Men's Don Draper op een klassieke motor in zijn beste pak. Deze eerste rit bracht meer dan 2.500 mensen op de been over 64 verschillende steden. Het was een succes.

In 2013 besloot hij het opnieuw te organiseren maar dan met een goed doel eraan verbonden. Hij koos voor prostaatkankeronderzoek. Dat jaar waren er 11.000 rijders in 145 steden, goed voor een geldinzameling van 277.000 $. De populariteit bleef stijgen:

2014 --> 20.000 deelnemers over 257 steden in 58 landen brachten 1,5 miljoen $ samen
2015 --> 37.000 deelnemers over 410 steden in 79 landen brachten 2,3 miljoen $ samen
2016 --> 57.000 deelnemers over 505 steden in 90 landen brachten 3,65 miljoen $ samen

In 2016 werd er een 2e goed doel bij betrokken: The Movember Foundation. Ze zijn een beweging die de gezondheid van mannen wil verbeteren, onderzoeken en bespreekbaar maken. Geef toe, voor mannen zijn bepaalde onderwerpen veel minder bespreekbaar door het cliché rollenpatroon door de eeuwen heen. Gelukkig is een grote verandering voelbaar en is het ok om als man over je gevoelens en angsten openlijk te praten. The Movember Foundation (ook in België aanwezig) steunt programma's gericht op de impact van prostaatkanker, testikelkanker, slechte geestelijke gezondheid en lichamelijke inactiviteit op mannen.

Je kan niet ontbreken op dit wel heel speciale, kleurrijke vintage motorfietsen-treffen. Hier enkele tips om je volledig in je sas te voelen zondag:

Denk aan: Monocles, snorige snorren, zijdenvesten, knappe overhemden en maatpakken.

Ride: Cafe 'Racer, Bobber, Klassiek, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled motorfietsen.

Er is ook een old-school tombola t.v.v. de DGR 2017 - Ghent, Belgium!

De niet-afgehaalde prijzen van het Ghent Motor Event 1st edition zitten in onze prijzenpot!
- 12 Bihr pretpakketten
- 2 Niplat paketten
- 2 Rok straps
- 2 cadeaubonnen van Wauters Eeklo t.w.v. 50 EUR
- 1 Yamaha rugzak
- 1 Bridgestone bandenset
- 1 Bridgestone Ogio reistas
- 1 GSX S testweekend van Bike Parts
- 2 cadeaubonnen van Stefenduro t.w.v. 60 EUR
- 1 cadeaubon offroad training GS Riding Academy
- 1 waardebon moto-3-daagse met Mototours (geldig tot 31/10)

Lotjes worden énkel verkocht tijdens de DGR op 24 september: 2 lotjes voor 5 euro en 5 lotjes voor 10 euro. Trekking op 24 september rond 16h. Alle opbrengst gaat naar de The Distinguished Gentleman's Ride.

Registreer je zeker op de officiële Facebookpagina van het event en laat de wereld zien dat ook jij van de partij bent!

Praktische info:
Zondag 24 september 2017
9u tot 17u
Dok Noord te GentHoezo het regende?

Afgelopen zaterdag heb je misschien afgehaakt omwille van de weersvoorspellingen? Jammer, want het was een heerlijke dag om te sporten.
Ook de BBB'us was de hele dag present. En je weet wat ze zeggen: na wat regen zit er extra zuurstof in de lucht.
Bedankt aan alle sportclubs voor hun fantastische inzet, de mega coole demolessen en de ongelooflijke positieve vibe. Sporten op Dok Noord is TOP!

Zondag was er ook de Open Monumentendag. Het thema was Architectuur. Ons mooie Dok Noord mocht toch wel rekenen op een grote opkomst.
Wist je dat de 29e editie in het totaal kon rekenen op zo'n 400.000 bezoekers? De organisatoren spreken alvast van een succesvolle editie. Lees hier het verslag.

Maar het feesten is nog niet voorbij.

Zoals gezegd, het blijft in september verder zomeren op Dok Noord.

We tellen nu af naar zaterag 23 september voor alweer een fijn programma:

° Roller Bike Parade vanaf 15u - je hebt nog 2 weken om te oefenen :-)

° Dok Noor Latin Party Open Air vanaf 16u - het is de laatste editie, mis het niet!

° Mosselfeest vanaf 18u - Dankzij RAW Salad Company en de Hollandse Mosselcentrale kan je de beste mosselen eten op Dok Noord.

We zien jou al zeker terug op zaterdag 23 september 2017. Volg de officiële facebookpagina en blijf op de hoogte.Mosselfeest op zaterdag 23 september 2017.

RAW Salad Company organiseert in samenwerking met de Hollandse Mosselcentrale een gezellige mosselavond op Dok Noord!

Op zaterdag 23 september kan je vanaf 18.00u terecht op het middenplein voor 1,2kg heerlijke Zeeuwse mosselen van sublieme kwaliteit met frieten en groentjes! Dit alles voor een prijs van 22,50 euro per persoon.

Inschrijven kan bij RAW Salad Company op Dok Noord of via [email protected] tot 20 september.

Lust je geen mosselen? Natuurlijk kan je ook de gekende salades of wraps van RAW Salad bestellen ;-).Dok Noord beweegt op zaterdag 9 september

Op zaterdag 9 september staat Dok Noord in het teken van sport! Alle sportclubs openen immers hun deuren die dag!

Op het middenplein zijn er de hele dag, van 10u00 tot 18u00, GRATIS demo's. Het uurrooster vind je terug op de officiële Facebookpagina

Natuurlijk kan je tijdens en na het sporten terecht bij de verschillende horecazaken om te genieten van een gezonde maaltijd!

Jij komt toch ook?!Apotheek Dok Noord

Al meer dan een jaar zorgen Helena en Eva vanuit hun mooie Apotheek Dok Noord, zes dagen op zeven, voor de gezondheid en welzijn van de bewoners en bezoekers van Dok Noord.
Zij zijn dan ook het kloppende ❤️ van de site!Ontdek op do 28 september Dok Noord samen met Voka Oost-Vlaanderen

Op donderdag 28 september krijg je de kans om ons mooie Dok Noord te ontdekken. Dhr. Hans De Neef, projectontwikkelaar van onze site, en Voka Oost-Vlaanderen nemen jou mee naar deze up-and-coming buurt voor een trip langs enkele economische hotspots en maken kennis met ondernemers die Dok Noord hebben gekozen als epicentrum van hun bedrijf.

Je krijgt ook de kans om langs te gaan bij enkele boeiende bedrijven, om te eindigen met een informele netwerkdrink. Komt dat zien!

Programma

• 17.00 – 17.15 u. Ontvangst
• 17.15 – 17.15 u. Verwelkoming door Voka
• 17.15 – 17.30 u. Geschiedenis en opzet Dok Noord door Hans De Neef
• 17.30 – 17.50 u. Wandeling door Dok Noord langs verschillende bedrijven, met versnaperingen
• 17.50 – 19.30 u. Netwerkmoment
• 19.30 – 20.30 u. Einde

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 26 september 2017. Meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 09 266 15 60.OR Coffee gaat naar Congo!

OR Coffee is een zeer geëngageerde zaak want ze zijn niet alleen aanwezig op Dok Noord sinds de opening van de stad in de stad. De gekende koffiebar is ook mede-organisator van de alomgekende Latin party. Tevens schonken ze een tegoedbon voor de 10.000ste liker van onze officiële facebookpagina. Ze zijn niet zomaar een koffiebar op Dok Noord.

Wist je dat die heerlijke koffie uit hun eigen koffiebranderij in Wetteren komt? En wist je dat je naast hun gezellige koffiebar op Dok Noord ook terecht kan in 3 andere filialen te Gent en Brussel. Maar het leukste weetje is toch wel dat je opleidingen kan volgen in hun eigen barista-trainingscentrum. Zo kan ook jij een volleerde barista worden.

OR Coffee blijft innoveren en groeien. Zo verleggen zij binnenkort hun grenzen naar Congo! In het najaar van 2017 trekken ze naar Kinshasa om daar hun eerste koffiebar te openen!

Dit nieuwsje haalde ook de website van Made in Oost-Vlaanderen!