Bewegen en dansen op Dok Noord

Bewegen en dansen op Dok Noord

Fred Astaire & Ginger Roger, John Travolta & Olivia Newton-John, Patrick Swayze & Jennifer Grey, het zijn slechts enkele van de meest beroemde danskoppels van op het witte doek. Hun moves heb je waarschijnlijk al 100 keer gezien. Eens lekker dansen doet zo veel goeds: het maakt je vrolijk, het houdt je jong, lenig en scherp van geest, het is hét anti-stressmiddel.

VDRG Dansschool is de grootste van Gent en staat gekend voor zijn koppeldansen. Martine Flamen begon er zelf als lerares Latin dance. Na een 3-tal jaren stelde de toenmalige eigenaar haar de vraag of ze de school wou overnemen. Hij wou er mee stoppen en vond haar de geknipte persoon. Ze waagde de sprong en gooide al haar passie en kennis in de schaal.

Met Wim Van Lancker als haar wingman en de hulp van vele vrijwilligers, is de VDRG Dansschool zo veel meer geworden. Het is een heus centrum waar het dansen en bewegen centraal staat. De gezellige sfeer, de open geest en hun principe “het is hier voor iedereen” zijn hun sterkste troeven. Jij als mens staat er in de spotlights. Het jongste lid is 3 jaar, de oudste telt 87 lentes en is nog actief als danser.

Zo’n 1 keer in de maand is er een Danscafé. Het start om 20u en de DJ zorgt er wel voor dat je niet op je stoel kan blijven zitten. Het gaat door in het prachtige Restocafé van Rozenbroeken. Echt iedereen is er welkom, of je nu lid bent of niet. Gewoon eens lekker swingen, het kan zo’n deugd doen.

Naast het koppeldansen kan je ook proeven van Fitdansen, Fusion dance, Partydansen, Pilates, Aquafitness. Je kan er leren zwemmen in de Zwemacademie. Wat? Of het hier nog over de dansschool gaat? Jazeker! Zoals gezegd, iedereen is welkom hier en dus als dansen niet 100% jouw ding is, er is keuze genoeg om je te laten bewegen.

In het weekend van 3 en 4 april starten ze met iets uniek in Gent. Je kan dan gratis proeven van Aquacycling. Dit is een coole workout op een speciale fiets die in het zwembad wordt gezet. Met motiverende muziek, een enthousiaste leraar/lerares en de weerstand van het water, fiets je jezelf naar een uitstekende conditie. Trek je zwempak of zwembroek aan, een paar sportsokken of waterschoentjes en kom het proberen. Wedden dat je helemaal verkocht bent?

Omdat de naam VDRG Dansschool niet echt meer de lading dekt, heeft de organisatie besloten om hun naam te wijzigen naar HAL 26 – beweeg en dans. Dit verwijst naar hun nieuwe locatie Hal 26 op Dok Noord. Een megagroot gebouw wordt het nieuwe epicentrum van Gent. Een plek waar het bruist, leeft, waar vernieuwing en passie je oplaadt met positieve energie.