Op initiatief van de Gentse software scale-up Teamleader vindt donderdagnamiddag 24 augustus een bloedinzamelactie plaats op Dok Noord, de site van hun hoofdkantoor in Gent en tevens de stek van verschillende innovatieve start-ups. Het Rode Kruis-Vlaanderen reageert positief op dit initiatief in de zomermaanden, een periode waarin het doorgaans moeilijker is om voldoende bloeddonoren te vinden.

Een echte Docklands in Gent, zo kan je Dok Noord het beste omschrijven. In dit bruisende stadsdeel is het niet alleen hip om te wonen, maar ook om te werken. Dok Noord biedt namelijk onderdak aan verschillende trendy start-ups waaronder Teamleader, maar ook In The Pocket, Silverfin en StoryMe. De ideale plek om mensen op te roepen om bloed te geven, zo dacht Teamleader, dat spontaan een initiatief op poten zette.

Monica Van Huylenbroeck, Marketing Manager van Teamleader België, vertelt hoe het idee voor de actie ontstaan is: “Toen tussen collega’s het onderwerp van bloed geven ter sprake kwam, bleek dat heel wat mensen het graag willen doen, maar er niet aan toe komen. Zo is het idee ontstaan om zelf onze eigen bloedinzamelactie leven in te blazen.”

Dreigend bloedtekort

De bloedinzamelactie werd warm onthaald door Rode Kruis-Vlaanderen, dat op 24 augustus met een ploeg en materiaal afzakt naar Dok Noord. Monica Van Huylenbroeck bevestigt, “Het Rode Kruis reageerde zeer positief: blijkbaar ontvangt het in de zomerperiode minder donaties, waardoor elke extra inspanning het verschil kan maken.” Het Rode Kruis heeft zelf deze zomer de campagne “de warme zomer” gelanceerd, om mensen op te roepen om ook in de vakantieperiode bloed te geven.

Teamleader nodigt iedereen uit om bloed te komen geven:

· Op donderdag 24 augustus van 14u tot 17u op Dok Noord.
· Registreren kan nu al via de website https://bloedinzameling.rodekruis.be/teamleader
· Voor meer informatie over bloed geven, bezoek de website van het Rode Kruis: http://www.rodekruis.be/
· Alle info over “de warme zomer” actie kan je vinden op www.rodekruis.be/warmezomer

Over Teamleader

Teamleader is een SaaS-cloudtoepassing voor CRM en verkoop, projectmanagement, tijdsregistratie en facturatie. Het stroomlijnt het hele proces van leads tot inning van betalingen. Het gelijknamige bedrijf wordt geleid door CEO Jeroen De Wit en co-founder Mathias De Loore. Ze delen de ambitie om met Teamleader kmo’s te helpen met hun processen. Dankzij een nauwe en transparante samenwerking met zijn klanten blijft Teamleader het platform blijvend optimaliseren. Kmo’s kunnen efficiënter werken als ook het platform waarmee ze werken soepel draait. Teamleader is actief in West-Europa, de DACH-regio, en in Zuid-Europa.

Teamleader nodigt iedereen uit om bloed te komen geven op donderdag 24 augustus van 14u tot 17u op Dok Noord. Registreren kan nu al via de website https://bloedinzameling.rodekruis.be/teamleader