Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Peggy, zaakvoerster van Fit!

Hoe is jouw verhaal met Fit begonnen?
“Ik zag dat de volledig fitnesswereld werd overgenomen door onpersoonlijke budgetketens. Er was geen één club meer waar ik nog zou willen lesgeven, dus heb ik hem zelf opgericht. Een beetje uit principe: lichaamsbeweging moet je goed begeleiden, door ervaren lesgevers.

Op een avond nodigde ik alle toplesgevers die ik kende uit. Ik schotelde het concept voor, en iedereen was enthousiast: ze zijn er allemaal ingestapt. We zijn nu anderhalf jaar bezig en hebben ondertussen al een stevige fanbase opgebouwd. De markt was duidelijk klaar voor Fit.”

Wat is jouw rol binnen Fit?
“Ik bedacht het concept van A tot Z. Ik ben zelf een ervaren lesgever en sta dus veel vooraan. Ook de communicatie en administratie van de club neem ik voor mijn rekening. Kortom: ik doe eigenlijk alles.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?
“Ik weet niet of een vrouw sowieso een betere ondernemer is, maar van mezelf merk ik wel dat ik Fit run zoals een goed lopend huishouden. Alles is netjes en gezellig, alles is in orde, de boekhouding is up to date. Ik neem ook de tijd om te luisteren naar de adviezen van mijn ervaren lesgevers. Vrouwen kunnen goed luisteren, niet?”

Naar wie kijk je op als ondernemer en waarom?
“Daar moeten we niet ver gaan zoeken. Dolly van Yoga On Call (ook hier op Dok Noord) doet met yogalessen wat ik wil doen met groepslessen in onze club: de beste lesgevers en de beste sessies in een mooi gezellig kader!”

Is Gent een vrouwenstad?
“Ik denk het niet… Gent is van iedereen!”